A mangosztán egy magas polifenol tartalmú gyümölcs, mely kiváló oxidatív stressz- és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír. A rengeteg vitamin és ásványi anyag mellett a legfőbb antioxidáns vegyületei a xanthonok. Ezek a különleges vegyületek a benne lévő bioaktív C-vitaminnal együtt hatékony támogatást tudnak nyújtani a testünk számára még az olyan súlyos betegségek esetén is, mint a daganatos megbetegedések.
A mangosztán fogyasztása sokat segíthet kemoterápia és sugárkezelések alatt ezen kezelések negatív mellékhatásainak csökkentésében. A mangosztán fogyasztók közül a legtöbben jobb kedély állapotról, a hányás, az émelygés megszűnéséről és a haj megmaradásáról számolnak be.
A mangosztán egy nagyon jó immunerősítő gyümölcs. Kiemeltebb mennyiséget tartalmaz az alábbi mikrotápanyagokból: réz, magnézium, mangán és kálium. Ezekből az összetevőkből egyből következtethetünk arra is, hogy jó hatással van a szív- és érrendszerünkre is. Magas vérnyomás, koszorúér betegségek vagy szívroham után is ajánlott a terápia részévé tenni a mangosztán levet.
A Mannavita 100% Mangosztán gyümölcslé inkább egy püré állagú ital, és kevésbé folyékony gyümölcslé. A mangosztánon kívül nem tartalmaz semmilyen más gyümölcslevet, más hozzáadott anyagot vagy tartósítószert, ezért felbontás után hűtőben kell tárolni, és 15 napon belül célszerű meginni.
2012 óta több 10 ezer ember fogyasztotta már. Közülük 81,5% legalább 2x újra vásárolta.
Ez idő alatt rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a legkülönfélébb egészségügyi problémák esetén. (01.), (02.)
A mangosztánban lévő hatóanyagok gátolják bizonyos mértékig a hisztamin és a prosztaglandin felszabadulását, ezzel pedig csökkentve a gyulladások mértékét a szervezetünkben. A legtöbb mangosztán gyümölcslé fogyasztó ezt úgy tapasztalja meg, hogy több energiához jut már akár a fogyasztás első napjaiban. Azért érzünk több energiát a mangosztán fogyasztás hatására, mert ahogy csökkennek a gyulladások, a testünknek nem kell energiát fordítania arra, hogy visszaszorítsa őket, tehát több energia marad más célokra, például az agy, a szív és az izmok működtetéséhez.
A mangosztán fogyasztása nagyon hasznos cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, köszvény, daganatos megbetegedések és a legtöbb autoimmun betegség esetén is.
Magas a rosttartalma, ami ugyancsak fontos a gyulladások csökkentése szempontjából. A rostok például kifejezetten hatékonyak a gyulladásos bélbetegségek esetén. IBS, Crohn-betegség és más hasonló emésztőrendszeri problémák esetén is sokan számolnak be nekünk pozitív változásról.
Számos tanulmány kimutatta már, hogy a gamma-mangosztin - az egyik xanthon vegyület a mangosztánban -, drámai módon képes lelassítani a COX-2 enzim termelődését, mely enzim kulcsszerepet játszik a gyulladások kialakulásában.
A glióma sejtek az agydaganatok egyik főszereplői. A mangosztán fő hatóanyagai a xanthonok, azon belül is főként a gamma-mangosztin, megakadályozzák a glióma sejtekben a COX-2 gén bekapcsolódását, gátolja a COX-2 enzimeket, és hatékonyan képesek megszakítani az ehhez az állapothoz vezető eseményláncot. Azaz a gamma-mangosztin képes az agysejteknél lévő gyulladások csökkentésében, így támogatni tudja a testünket az olyan súlyos időskori problémák esetén is, mint az Alzheimer-kór. (03.)
Fontos tudni, hogy a mangosztán nem gyógyszer, ezért hatásai hosszú távon, például hetek alatt érvényesülnek elsősorban. Ugyanakkor előnye is, hogy nem gyógyszer, mivel mellékhatásai ritkán vannak, és általában azok is elmúlnak pár nap alatt.
Vevőink visszajelzései és a tudományos kutatások alapján a mangosztánt az alábbi problémák esetén érdemes a terápia részévé tenni:
A mangosztán a xanthonok mellett tartalmaz katechineket, poliszacharidokat, kinonokat és sztilbéneket. A katechin vegyületek 5x hatékonyabb antoxidánsok, mint a C-vitamin. A poliszacharidok hatékony daganatellenes, illetve antibakteriális hatással bírnak: gátolják a mutáns sejteket abban, hogy egészséges sejtekhez tapadjanak, ezzel pedig a daganat növekedését gátolják. A poliszacharidok kifejezetten hatékonyak a sejteken belüli baktériumokkal szemben. A kinonok antibakteriális tulajdonságokkal bírnak, míg a sztilbének, gombaellenesek és antioxidánsok egyben. (05.), (06.)
1 db = 6.971 ft • 5+1 ajándék = 34.721 ft (-20%)
A mangosztán kitűnő B-komplex vitaminforrás, ezen belül is jelentős a tiamin (B1), a niacin (B3) és a folát vagy folsav (B9) tartalma. Ezek a vitaminok kofaktorként működnek, és segítenek a testünkben a szénhidrátok, a fehérjék és zsírok metabolizmusában. Más szóval a mangosztán a benne lévő bioaktív B-vitaminokkal segít a jobb zsírégetésben.
Érdemes mangosztán gyümölcslével + más gyümölcslevekkel lébőjt kúrát tartani, és 4-5 napon keresztül csak őket fogyasztani: mangosztán, gránátalma, tőzegáfonya, fekete áfonya, noni juice, homoktövis és almaecet.
A mangosztánnak alacsony a kalóriatartalma, 100 grammban csak 64 kalóriát tartalmaz. Nincsennek benne telített zsírsavak és koleszterin sem. Gazdag élelmi rostokban, melyek javítanak bélműködésen, és elnyújtják a telítettség érzetet.
A mangosztán α- és y- mangosztin vegyületei csökkentik az inzulinrezisztenciát, vagyis segítenek mérsékelni a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Emellett javítanak a cukor hasznosulásán a testünkben. Mindezzel pedig fellépnek a túlsúly kialakulása ellen is.
A mangosztán hatóanyagai bizonyos mértékig gátolni tudják az LDL-koleszterin oxidálódását, így kevesebb LDL tapad az érfalakhoz. Ez azért fontos, mivel már számos kutatás igazolta a kapcsolatot az elhízás és a magas LDL-koleszterinszint között.
A mangosztán képes elérni azt is, hogy testünk kevesebb zsírt vegyen fel a bélrendszerből, így mérséklődik a zsírsejtek szaporodása, duplikálódása.
Egyedülálló megjelenésével és ízével a mangosztánt gyakran a trópusi gyümölcsök királynőjeként tisztelik, különösen a délkelet-ázsiai régiókban. Botanikai szempontból a garcinia nemzetséghez tartozik, tudományos neve Garcinia mangostana.
A Mannavita Mangosztán gyümölcslé íze édes, kicsit kásás, püré szerű. A gyerekek szívesen isszák, akár önmagában, akár más gyümölcslevekkel elkeverve. Erős energetizáló hatása miatt ajánlott inkább a reggeli, délelőtti órákban adni a gyermeknek.
A mangosztán a gyerekeknél segít az immunitásuk jelentős mértékű megerősítésében, ezáltal jóval kevesebb fertőző betegséget kaphatnak el, ahogy minden más betegség kialakulásának csökken az esélye. A mangosztán erős antioxidáns hatásával is hatékony védelmet biztosít a gyerekek szervezetének a sejtkárosító szabadgyökök ellen.
A mangosztán gyümölcslé segít a gyermekeknek is az ideális testsúly elérésében és megtartásában, mely igen fontos az általános egészségi állapot szempontjából is.
(01.) » Zhuohong Xie, Marsha Sintara, Tony Chang, and Boxin Ou - Daily consumption of a mangosteen-based drink improves in vivo antioxidant and anti-inflammatory biomarkers in healthy adults: a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial - Food Sci Nutr. 2015 Jul; 3(4): 342–348. - Published online 2015 Apr 13. doi: 10.1002/fsn3.225
(02.) » Fabiola Gutierrez-Orozco and Mark L. Failla - Biological Activities and Bioavailability of Mangosteen Xanthones: A Critical Review of the Current Evidence - Nutrients. 2013 Aug; 5(8): 3163–3183. - Published online 2013 Aug 13. doi: 10.3390/nu5083163
(03.) » Akkarach Bumrungpert, Ruchaneekorn W. Kalpravidh, Chia-Chi Chuang, Angel Overman, Kristina Martinez, Arion Kennedy, Michael McIntosh - Xanthones from Mangosteen Inhibit Inflammation in Human Macrophages and in Human Adipocytes Exposed to Macrophage-Conditioned Media - The Journal of Nutrition, Volume 140, Issue 4, April 2010, Pages 842–847, https://doi.org/10.3945/jn.109.120022
(04.) » Jay K Udani, Betsy B Singh, Marilyn L Barrett, and Vijay J Singh - Evaluation of Mangosteen juice blend on biomarkers of inflammation in obese subjects: a pilot, dose finding study - Nutr J. 2009; 8: 48. - Published online 2009 Oct 20. doi: 10.1186/1475-2891-8-48
(05.) » Fabiola Gutierrez-Orozco, Chureeporn Chitchumroonchokchai, Gregory B. Lesinski, Sunit Suksamrarn, and Mark L. Failla - α-Mangostin: Anti-Inflammatory Activity and Metabolism by Human Cells - J Agric Food Chem. Author manuscript; available in PMC 2013 Oct 8. - Published in final edited form as: - J Agric Food Chem. 2013 Apr 24; 61(16): 3891–3900. - Published online 2013 Apr 11. doi: 10.1021/jf4004434
(06.) » Wahyu Widowati, Lusiana Darsono, Jo Suherman, Nurul Fauziah - Anti-inflammatory Effect of Mangosteen ( Garcinia mangostana L.) Peel Extract and its Compounds in LPS-induced RAW264.7 Cells - Natural Product Sciences 22(3):147 · January 2016 - DOI: 10.20307/nps.2016.22.3.147
2010 óta tízezrek kedvence
Hagyományos módon, fenntartható gazdálkodással megtermelt mangosztán gyümölcsvelő.
Az emberi szervezetben könnyen hasznosuló vitaminokban, ásványokban, nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag, ízletes, finom gyümölcsvelő. [01.]
Fő hatóanyagai a xanthonok, gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Többek között szív + érrendszeri, cukor- és daganatos megbetegedések, illetve bél-gyulladásos problémák esetén ajánlott a terápia részévé tenni. [02.]
Polifenol vegyületei, természetes anti-hisztaminként is hatnak, így fogyasztásával mérsékelhetjük az allergiás reakciókat, csökkenhet a gyulladás. [03.]
Mérsékli a kezelések mellékhatásait. Erősíti a szervezetet a legtöbb daganat típus esetén, de kifejezetten mellrák, gyomorrák, májrák, hasnyálmirigy rák és vastagbélrák esetén. [04.]
A mangosztán igen hatékony gyulladás-csökkentő hatása, jobb zsír-anyagcserét eredményez, ami segít a hatékonyabb fogyásban. [05.]
A mangosztánban lévő xanthonok és mangosztinok, csökkentik az éhomi cukor szintet, és javítanak az inzulintermelő hasnyálmirigysejtek állapotán. [06.]
Copyright © Biofitness.hu, 2010 - 2024 • Mannavita: Az egészség legyen veled